De voordelen van het NVVE-lidmaatschap

Bij het Adviescentrum van de NVVE kunt u als NVVE-lid terecht voor steun, bemiddeling, persoonlijk advies en informatie. Het Adviescentrum bestaat uit coördinatoren die werken vanuit het verenigingsbureau in Amsterdam en consulenten die verspreid over het land wonen.   • Heeft u hulp nodig bij het opstellen van uw wilsverklaringen? Dan kunt u als lid gratis een van de NVVE spreekuren in het land bezoeken. • Het steunpunt Levenseinde en Dementie is er voor leden met (beginnende) dementie en hun naasten. Van een goed gesprek tot intensieve persoonlijke ondersteuning, zodat u zoveel mogelijk zelf de regie kunt houden over uw levenseinde. • Het steunpunt Juridische Vragen is bedoeld voor leden met juridische vragen ten aanzien van het (zelfgekozen) levenseinde. U kunt er terecht voor juridisch advies. Indien nodig of wenselijk, verwijzen we u door naar een advocatenkantoor. • Wij verzorgen op verzoek presentaties en workshops over alle onderwerpen die te maken hebben met beslissingen rondom het zelfgekozen levenseinde. Denk aan lezingen rondom vragen als: Hoe werkt de euthanasieprocedure? Wat is een wilsverklaring? Kan euthanasie bij dementie? • Wij behartigen de belangen van onze leden en iedereen in de samenleving die waardig wil sterven en de regie wil hebben aan het eind van zijn leven. Wij maken ons hard voor een betere uitvoering van de euthanasiewet en pleiten tegelijk voor mogelijkheden voor mensen die nu tussen wal en schip vallen. Wij doen dit door deze boodschap zoveel en zo goed mogelijk te laten klinken in de maatschappij. Denk daarbij aan campagnes, politieke lobby, overleg met artsen en samenwerking met gelijkgestemde partijen en organisaties. 


AGENDA NVVE

Leden van de NVVE kunnen het hele jaar door telefonisch advies krijgen en geregeld zijn er speciale activiteiten. Houd daarvoor de agenda op onze website nvve.nl in de gaten. Speciaal voor mensen die nog niet lid zijn van de NVVE zijn er op dinsdag 11 mei en donderdag 10 juni (op beide dagen om 11.00 uur, 13.00 uur en 19.30 uur) gratis digitale lezingen over keuzes rondom het zelfgekozen levenseinde. We leggen uit wat het nut van wilsverklaringen is, juist in deze tijden van corona. Hoe kunt u uw wensen over het levenseinde op papier zetten en waar moet u allemaal aan denken? U zorgt voor de koffie, wij voor de inhoud. Voor niet-leden die de gratis digitale lezing volgen, hebben wij bovendien direct na afloop een aanbod om lid te worden. U vindt de digitale lezingen op de agenda van nvve.nl. Daarnaast zijn wij bereikbaar via 020-6200690 of via het contactformulier op de website. Op zaterdag 29 mei 2021 wordt vanaf 11:00 uur de Algemene Ledenvergadering gehouden. Vanwege covid-19 vindt de vergadering digitaal plaats. Aanmelden kan via de website.

Word ook lid! Bent u lid van de NVVE, dan kunt u misschien een ander wijzen op de voordelen van het lidmaatschap. Op onze website nvve.nl word je binnen een paar minuten lid voor maar € 22,85 per jaar.