BERICHTEN


Aanvulling gezocht voor Ledenadviesraad (LAR)

De Ledenadviesraad (LAR) is op zoek naar nieuwe leden. De LAR ging in het voorjaar van 2018 van start. Nu, drie jaar later, is inmiddels een aantal leden van het eerste uur afgetreden. Op dit moment heeft de LAR er negen. Volgens het reglement moet de lar minimaal acht en maximaal twaalf leden hebben. Daarom zoekt de LAR aanvulling. Kennis en steun voor het gedachtegoed van de NVVE zijn essentieel, lidmaatschap van de NVVE is een voorwaarde. Het werk voor de lar vergt 1 à 2 dagdelen per week. Voor geïnteresseerden is een profiel opgesteld. Daarin staan de competenties waar de LAR, gezien de huidige samenstelling, naar op zoek is. Dit profiel, en informatie over de sollicitatieprocedure vindt u op Mijn nvve onder het kopje ‘Ledenadviesraad’. Sollicitaties, voorzien van motivatie en cv, maar ook vragen, kunt u mailen naar: leden­adviesraad@nvve.nl.


Podcasts van NVVE Jongeren

NVVE Jongeren heeft een serie gesprekken (podcasts) opgenomen die niet alleen voor jongeren het beluisteren waard is. De podcast heet Café Doodnormaal dé Podcast en is speciaal ontwikkeld om ook in coronatijd gesprekken over het levenseinde mogelijk te maken. De eerste podcastserie bestaat uit zes afleveringen. Telkens is een persoonlijk gesprek te beluisteren, waarin een aspect van de euthanasiewet of een vraag uit de praktijk met een expert wordt besproken. De tweede serie bestaat uit vijf afleveringen waarin het vooral gaat over euthanasie bij psychisch lijden. Woordvoerder en gelegenheids­presentator Gerard Ekelmans van NVVE Jongeren stelt samen met Sebastiaan Hattink prangende vragen aan diverse experts en ervaringsdeskundigen. Die worden op een openhartige manier beantwoord. Elke zaterdag verschijnt er een nieuwe aflevering van de podcast. De podcast is te beluisteren via Spotify, Deezer, Google Podcast en Apple Podcast.


NVVE zoekt vrijwilligers voor Steunpunt Juridische Vragen

De NVVE zoekt een of twee nieuwe vrijwilligers voor het Steunpunt Juridische Vragen. De NVVE krijgt regelmatig juridische vragen van leden over het levenseinde. In de meeste gevallen kan het Adviescentrum deze naar tevredenheid beantwoorden. Soms vergt de beantwoording specifieke juridische kennis of onderzoek. Speciaal hiervoor bestaat het Steunpunt Juridische Vragen. Het wordt bemand door een klein team van vrijwilligers.  Functieomschrijving  De vrijwilliger die we zoeken, heeft een juridische achtergrond, idealiter gezondheids­rechtelijk. Vaardigheid met computer, mail en internet is een vereiste. De vrijwilliger moet goed kunnen luisteren en in staat zijn de relevante juridische vragen uit een persoonlijk relaas te filteren. Een antwoord goed onderbouwen en ondersteunen met relevante rechtsbronnen is van belang. Een leergierige instelling is nuttig. Zelf in staat zijn om zaken uit te zoeken en antwoorden te formuleren, is onderdeel van de taak. Tegelijkertijd is het prettig als de vrijwilliger het ook leuk vindt om inhoudelijk te sparren met de andere teamleden. Zaken worden online afgehandeld, maar het eerste contact met de vragensteller is telefonisch. De vrijwilliger heeft veel eigen vrijheid maar moet wel intern verantwoording afleggen.     Interesse? Herkent u zich in deze omschrijving en bent u bereid uw kennis en ervaring in te zetten? Neem dan contact op met Laura De Vito, jurist en coördinator: l.devito@nvve.nl. Zij vertelt u graag meer over het steunpunt en uw mogelijke rol daarin.


GEEF DE NVVE UW EMAIL ADRES De NVVE wil graag meer per e-mail met haar leden communiceren. Dat is milieu­vriendelijker, goedkoper en sneller dan per post. Het gaat bijvoorbeeld om nieuws­brieven, maar ook om uitnodigingen voor onze bijeenkomsten bij u in de buurt. Heeft u uw e-mailadres nog niet opgegeven of wilt u controleren of we wel het juiste adres hebben? Ga naar www.nvve.nl/mijn-email en pas uw gegevens aan. Daar kunt u ook aangeven dat u: • wilt deelnemen aan ons ledenpanel • per mail uitnodigingen wilt krijgen • de tweewekelijkse nieuwsbrief wilt • ons kwartaalblad Relevant voortaan uitsluitend digitaal wenst te ontvangen Hartelijk dank voor uw medewerking!